CAMPUS JOVE - Asociación de Estudiantes de la Universitat de València

COMUNICAT CAMPUS JOVE VAGA 24 OCTUBRE

La Plataforma Estatal per l’Escola Pública ha convocat una vaga general en l’educació per al pròxim dijous. Convocatòria a la que li sobren motius degut als continus atacs que s’han produït i es continuen produint des de tant, el govern central com l’autonòmic cap al sistema educatiu públic.

Atacs plens d’ideologia, amb els que pretenen desmuntar el sistema educatiu públic que tant ens ha costat construir i fer-nos endarrerir  a aquells temps on els centres educatius es feien servir per a adoctrinar en compte de per a formar, i un exemple d’açò és la nova reforma educativa, la llei LOMQE.

Aquesta llei, també coneguda com la llei Wert, va ser aprovada únicament amb el recolzament del grup popular i ha estat elaborada sense comptar amb  l’opinió de la comunitat educativa. Llei que consuma tota la sèrie d’atacs que es ve fent cap a l’educació pública, i que té la finalitat de desmuntar el sistema educatiu públic, principal garant de la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Per tot açò, des de CAMPUS JOVE, volem fer una crida, tant a l’alumnat, com al PAS com al PDI, i a la resta de la societat per a que es sumen a aquesta convocatòria. No ens podem quedar mirant com es carreguen allò que és un dret.  Hem d’eixir tots junts al carrer i cridar ben fort que ja està bé. Hem de fer veure, una vegada més, que no n’estem d’acord amb les mesures que se’ns estan imposant.

D’aquesta manera us volem animar a que assistiu a les manifestacions que han sigut convocades. Tant a la de les 12h a la Facultat de Geografia i Història com a la que hi haurà per la vesprada, a les 18h a la Plaça de Sant Agustí.

TOTS JUNTS PODEM

CAMPUS JOVE

 mani24oct

CAMPUS JOVE CONVOCA A CONCENTRARSE EL DIJOUS 12 DURANT L’ACTE D’INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC CONTRA LA POLÍTICA UNIVERSITÀRIA DEL GOVERN VALENCIÀ

El dijous 12 de Setembre es celebrarà  l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic al Paranimf de la Universitat de València. Enguany comptarà amb la presència del President de la Generalitat, Alberto Fabra.

CAMPUS JOVE i la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, de la qual formem part, convoquem a tota la comunitat universitària a concentrar-se el dijous dia 12 a les 11h a la porta del edifici de la Universitat, al carrer comèdies, on es celebrarà l’acte, per a mostrar el nostre rebuig a la política universitària i educativa del govern valencià.

El passat curs va estar ple d’agressions a les Universitats (retallades pressupostàries, pujada de taxes, augment de la dedicació docent, rescissió de contractes, reduccions salarials.) i va finalitzar amb l’amenaça d’aplicar una reforma regressiva de la Universitat (mercantilista, privatitzadora, precaritzadora i antidemocràtica), seguint les directrius de l’anomenat “informe dels experts” .

Expressarem davant el President de la Generalitat el nostre rebuig a les greus retallades a l’ensenyament universitari i a les condicions de treball que estan aplicant els Governs del PP i la nostra defensa d’una Universitat pública de qualitat.

inauguracio curs

Campus Jove dóna suport a la Vaga general educativa del 9 de maig

Aquest 9 de Maig la comunitat educativa no sols la universitària, té el deure domplir els carrers per dir NO al procés elititzador i privatitzador que estan duguent a terme tant conselleria com el govern central amb la LOMQE.

La LOMQE és una contrarreforma educativa que va contra qualsevol pacte social per leducació, no sha consultat ni als professors ni als estudiants ni als pares ni a qualsevol altre agent social, siguent aquesta una contrarreforma autoritària, cínica i regressiva com la resta de mesures del PP.

En els ultims temps hem vist com sha reduit quasi un 30% les inversions en educació, a més hem de patir un augment desmesurat en les taxes universitàries, arribant a duplicar-se el cost o la reducció de beques i lenduriment dels requisits per a accedir a una. No oblidem tampoc el deute impagat que té conselleria amb la Universitat de València.

Altres mesures que afecten a altres nivells com les revàlides o les segregacions volen retrotraure a lestudiantat fins als temps de la dictadura Franquista.

Amb aquestes contrarreformes el sistema densenyament públic està sota un desmantellament i un perill insòlit mai vist on milers destudiants i estudiantes poden quedar-se fora del sistema educatiu només perquè ens dirigim cap a un model densenyament on la prioritat està en la recerca del benefici empresarial.

Tenim milers de motius per a que tots i totes eixim als carrers per dir NO a la LOMQE i al desmantellament de lensenyament públic per part duna sèrie de governants que està clar que no es creuen leducació pública. Som estudiants i estudiantes i tenim el dret i el deure de lluitar per allò en el que creguem.

Vos esperem a les manifestacions del dia 9 tant la que eixirà de la Facultat de Geografia i Història a les 12h com la que eixirà des de Sant Agustí cap a les 19h.

Necessitem a tota la comunitat educativa per dir NO a la LOMQE!

Ningú a classe, ningú a casa, omplim els carrers per una Universitat pública i de qualitat!

Campus Jove

Huelga9Mayo

La renovació de lAGE acaba amb la taula de coordinació menys representativa i plural de la història.

El dimecres 17  dabril, al plenari de l’Assemblea General d’Estudiants realitzat al saló d’actes de la Biblioteca Gregori Maians, es van votar i elegir els membres de la taula de coordinació de l’AGE i de les diverses comissions.

Hem de dir, que no recolzem la nova taula de coordinació de dita assemblea  (conformada per 5 membres del BEA i 2 d’UNIÓ) ja que no és representativa, amb açò volem dir que en aquesta no queden plasmats els resultats obtinguts a les urnes a les passades eleccions, fet que creguem que és indispensable en el major òrgan de representació estudiantil de la Universitat.

Volem remarcar que aquesta taula de coorinació de lAGE  ha estat  votada solament pel 18% de lassemblea i sols hi participen membres de dues de les dotze asociacions del Claustre, resultant daquesta manera la menys representativa de la història, fet, que com hem dit abans, ens inpedeix donar-los en nostre suport.

Des de CAMPUS JOVE volem mostrar el nostre compromís amb la Universitat pública, de qualitat i de totes i tots, per això mantindrem una postura activa, constructiva a les comissions en les que hi participem i continuarem fent-ho tant a les institucions, al carrer com a les diverses plataformes existents.

Per acabar, donar l’enhorabona al BEA per obtenir el control de l’AGE deixant fora de la representació estudiantil a la majoria de la comunitat universitària mantenint una postura totalitària i intransigent front a qualsevol tipus de contacte amb les altres asociacions.

PER UNA UNIVERSITAT, PÚBLICA, DE QUALITAT, DE TOTES I TOTS I PER A TOTES I TOTS.

MEMBRES DE CAMPUS JOVE QUE PARTICIPEN A LES COMISSIONS:

Biblioteques i Documentació: Alejandro Martínez
Llengües Estrangeres: Jassmin Valiente
Sostenibilitat: Ana Ramírez i Sonia Rubio
Política Lingüística: Cristian Munera
Relacions Internacionals: Fernando Ntutumu
Estudis de Grau: Andrés Igual

CAMPUS JOVE

La mayoría de asociaciones universitarias de la @UV_EG deciden no asistir a la AGE convocada hoy en Burjassot

La mayoría de las 12 asociaciones estudiantiles presentes en el Claustro, entre las que se encuentra Campus Jove, y de cara a la Asamblea General de Estudiantes que había sido convocada en el día de hoy, han optado por no asistir en señal de protesta por el intento de exclusión de la pluralidad estudiantil por parte de la asociación mayoritaria. Desde nuestra organización hemos intentado llegar a un acuerdo plural en la nueva composición de Coordinación, con las diferentes asociaciones universitarias, especialmente BEA y Acontracorrent, que respetara la representativad estudiantil en función de los últimos resultados a Claustro. Es decir, que un miembro del BEA fuese Coordinador/a, que un miembro de Campus Jove y Acontracorrent fuesen Vicecoordinador/a y Secretario/a respectivamente, y que otras organizaciones estudiantiles estuvieran presentes en la Mesa.

Todo ello para garantizar la representación y pluralidad estudiantil, trabajar juntos por la Universitat de València, fortalecer la unidad y, lo más importante, defender las ideas en defensa de la Universitat pública y de calidad, y por tanto los derechos e intereses de todos los estudiantes de nuestra Universidad.

Desde la organización BEA, se ha rechazado cualquier acuerdo o tipo de contacto. Con esta postura, legítima pero intransigente, y tras conocer el sentir unánime en nuestra organización, hemos optado por no asistir a la AGE convocada hoy en el Campus de Burjassot.

La decisión de asociaciones universitarias que han optado por no asistir a la AGE al sentirse excluidos ha generado que sólo 38 de los 150 estudiantes convocados se acrediten en la Asamblea, no pudiendo llegar al quorum necesario (establecido en 1/3) para celebrarse, lo que deja limitada hasta su nueva convocatoria, la participación de este órgano de representación estudiantil.

Desde Campus Jove llamamos a la reflexión, diálogo y entendimiento para ofrecer a los estudiantes aquello que decidieron en las urnas: una defensa plural y conjunta de sus derechos en un contexto de fuertes recortes en la Universitat pública. Campus Jove seguirá presente allí donde se tomen las decisiones que nos competen y trabaja ya en la preparación del Consell de Govern del próximo jueves.

CAMPUS JOVE

Vaga 27 i 28 de febrer

En el context datacs per part del govern central amb la submissió de Conselleria cap a la Universitat pública com la intenció de la introducció de la LOMQE, lAssemblea Interuniversitària de València ha convocat una vaga de 48 hores per a aquesta setmana de la qual ens hem adherit la gran majoria dassociacions estudiantils i entitats de la Universitat de València entre les quals ens trobem nosaltres, Campus Jove.

En els darrers mesos i com portem denunciant tant als mitjans de comunicació com a les institucions de la Universitat; Wert i Catalá estan decidits a privatitzar, precaritzar i condemnar-nos a lempobriment formatiu i a la regressió amb aquesta contrarreforma educativa. Aquesta contrarreforma ens ataca a tots i totes, tant universitaris com estudiants dinstituts: Revàlides, segregació, concessions de lescola pública cap a la concertada i privada, més taxes i menys beques, supressió de les beques Sèneca i reducció de les beques Erasmus, deute impagable de la Conselleria cap a la Universitat i properes reduccions del PDI i PAS que només aconseguiran la precarització de tota la comunitat universitària.

Les conseqüències de la LOMQE seran les de tornar a lèpoca franquista generalment en la nostra educació i la de tornar en la Universitat als temps en que fer estudis superiors siga un privilegi duna petita minoria, quan a la resta, tampoc podem marxar perquè aquesta contrarreforma i aquestes polítiques de dretes redueixen la nostra mobilitat.

Com a estudiants i estudiantes, animem a totes i tots a participar en les concentracions i mobilitzacions daquesta setmana i vos animem a participar en la manifestació del dia 28 que sortirà a les 11:30 hores des del quiosc de Tarongers i a les 12:00 des de la Facultat de Geografia i Història. No ens podem quedar callats mentre desmantellen el que és nostre, per la Universitat pública, gratuïta i de qualitat.

Sumat a la vaga!

!Qué NO nos jodan MÁS!

Page 1 of 812345»...Last »